Vergroenen van de wijk met adoptietuinen

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’ organiseerde een rondgang langs 16 adoptietuinen in hun wijk. De groep heeft als doel het vergroenen van de wijk. Ook al is er geen wijk in Hoorn waar zoveel stukjes gemeentegroen zijn geadopteerd, nog veel wijkbewoners bleken niet te weten dat je gratis gemeentegrond kunt adopteren en wat daarbij komt kijken.

Aan de hand van een wijkkaart, waarop alle adoptietuinen waren aangegeven, kon ieder of zelfstandig of onder leiding van een gids de tuinen bezoeken. Er was meer belangstelling dan vooraf gedacht. De buurtgenoten die een stukje gemeentegrond beheren, deelden met veel enthousiasme hun ervaringen. Of het stukje grond groot of klein was, maakte niet uit. Iedere wijkbewoner met een stukje adoptie grond bleek daar trots op en gaf graag adviezen. Zij vertelden dat door de adoptietuin contacten met buurtgenoten waren aangeknoopt; buurtgenoten die tot dan toe niet gekend werden.

In de Paardenweide, waar een aantal buren samen een strook grond heeft geadopteerd, werd pauze gehouden. Onder het genot van een kopje koffie/thee werden er tips gegeven en kon men planten, zaden en folders meenemen.

Ook deze activiteit vond plaats dankzij de sympathieke medewerking van de gemeente Hoorn en het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland. Meer weten over hoe je een stukje grond adopteert? Ga voor meer info naar Gemeente Hoorn – Openbaar groen adopteren