Energiecoach

Als energiecoach kom je op afspraak bij mensen thuis. Je gaat hiervoor samen met een collega of alleen op pad. Samen met de bewoner kijk je naar het energieverbruik en de besparingskansen. Kun je iets veranderen aan het soort verlichting en de verwarming in het huis? Hoe zit het met isolatie, tocht en de elektrische apparaten? Kleine maatregelen kunnen al een grote impact hebben op de energierekening. Je geeft als energiecoach onafhankelijk advies.

Cursus

Op 20 en 22 februari 2024 start de gratis wekelijkse avondcursus. De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur. Elke dinsdag om 19.30 uur vindt de cursus plaats in het gemeentehuis van Drechterland. Elke donderdag starten we om 19.30 uur in het gemeentehuis van Opmeer. Om je aan te melden, stuur je een e-mail naar cursus@huisenergieneutraalmaken.nl. Geef dan ook aan wat je voorkeurslocatie/-dag is. Twijfel niet te lang, er zijn maar enkele plekken beschikbaar.

Een thermostaat aan een verwarming wordt lager gedraaid.

Warm Hoorn

Heb je interesse in duurzaamheid en energie? Vind je het fijn om andere mensen te helpen? Dan ga je het naar je zin krijgen als energiecoach van Warm Hoorn. Warm Hoorn is in oprichting. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en willen inwoners van onze gemeente deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseren om hun woning (koop en huur) te verduurzamen en de energierekening te verlagen. En weet je wat extra energie geeft? Natuurlijk kun je het geleerde ook op je eigen woonsituatie toepassen!

Westfriesland

De cursus heeft een Westfries karakter. Op de cursus leer je ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere Westfriese gemeenten. Want naast Warm Hoorn heb je ook Warm Opmeer, Warm Medemblik, Koggenland Energie Neutraal en Warm SED (in oprichting). Waar we elkaar kunnen versterken, werken we samen. Maar je adviseert altijd lokaal, in je eigen omgeving.