In actie voor een duurzame stad

Binnen Hoorn wil ik een bijdrage leveren aan het groeien naar een duurzame stad. Dat is waarom ik mij heb aangemeld als Klimaatburgemeester van Hoorn. In deze rol wil ik het komend jaar activiteiten organiseren, met mensen spreken en organisaties en initiatieven met elkaar verbinden.

Veel inheemse volken namen belangrijke besluiten met in hun achterhoofd de zeven generaties die achter hen lagen én de zeven generaties voor hen. Die gedachte inspireert mij en wordt tastbaar via onze drie kinderen en onze kleinkinderen. Het gaf mij het besef dat ik een goede voorouder wil zijn, natuurlijk voor mijn eigen nageslacht, maar zeker ook voor alle kinderen op de wereld en de kinderen die nog gaan komen.

Even een paar feitjes

Ik ben van 1958, getrouwd met Mieke en woon bijna mijn hele leven in de gemeente Hoorn, Inmiddels gestopt met betaald werk. Ik besef al lange tijd dat we Moeder Aarde aan het verpesten zijn, iets waar vooral de jonge mensen van nu en toekomstige generaties last van gaan krijgen. Gevolgen van klimaatverandering komen steeds dichterbij. Mensen in anderen delen van de wereld ondervinden grote schade maar ook zeker in onze stad wordt het steeds voelbaarder.

Wake up call

De documentaire An Inconvenient Truth 2  van Al Gore schudde mij echt wakker. Sinds die film probeer ik de impact die ik heb op de aarde door mijn manier van leven te verkleinen. Dat doe ik stap voor stap, binnenshuis maar ook buitenshuis. Door het gesprek op gang te brengen hoop ik anderen te stimuleren ook duurzame stappen te zetten. Daarom ben ik verbonden aan Stichting Klimaatgesprekken en aan Grootouders Voor Het Klimaat en heb ik meegedaan aan de A12-actie.

Binnenkort op de agenda

Voor 2024 worden een aantal verschillende activiteiten voorbereid. Op deze wijze worden verschillende kanten van duurzaam leven en de klimaatverandering belicht.  De volgende activiteiten worden binnenkort georganiseerd:

  • Klimaatspel
  • Klimaatspel voor kinderen tot en met 15 jaar
  • verkiezing duurzame tuin van Hoorn
  • koken met groenterestanten
  • duurzame PUB-kwis

Vind je het leuk om mee te helpen met organiseren dan ben je natuurlijk van harte welkom. Neem dan contact op.

Volg mij op Facebook

Via mijn Facebookpagina laat ik weten wat ik doe en welke duurzame activiteiten er zijn. Benieuwd en/of wil je meedoen óf heb je zelf een goed idee? Ik hoor het graag! Stuur mij een berichtje via Facebook of mail mij.

Deel je ideeën Contact

Ook een klimaatburgemeester krijgt in zijn eentje niet veel voor elkaar. Gelukkig hoef ik het ook niet alleen te doen. Inmiddels bestaat het team naast mijzelf uit Hugo, Raïsa, Timo en Tobias. Verschillende leeftijden, verschillende achtergronden.

Heb je een vraag, een leuk idee of wil je meedoen? Laat het weten!

inbox orange