Speciale actie op Burendag: Tegels eruit, taart erin!
Zaterdag 23 september is het Burendag. Een dag waarop je met je buren iets leuks en nuttigs kunt doen. Haal…
Je kan ook samen met je buurtgenoten onderzoeken wat voor jullie de beste manier is om van het gas af te gaan. Misschien zijn er al initiatieven in jouw buurt? Of wil je zelf het voortouw nemen en onderzoeken hoe je samen kunt werken? De gemeente Hoorn staat klaar om je te adviseren over de mogelijkheden. We kunnen je ook helpen om te ontdekken of er al bewoners zijn die hiermee bezig zijn. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op via de mail en/of maak een afspraak via duurzamestad@hoorn.nl.
Voorbeeld
Een mogelijkheid voor een duurzame warmteoplossing om meerdere woningen op aan te sluiten is een WKO, oftewel warmte- en koudeopslag. Dit is een systeem wat warmte van een warmtebron opslaat in de bodem. Vaak wordt een WKO systeem gekoppeld aan een warmtepomp om tot de gewenste temperatuur te komen voor woningen. De warmte wordt bij woningen afgeleverd via een warmtenet onder de grond. Een groot voordeel is dat koude-levering tot de mogelijkheden behoort. De woning kan dus verwarmd én gekoeld worden met een WKO. Een nadeel is dat de woningen wel voldoende geïsoleerd moeten zijn en voor de installaties is ruimte nodig in de openbare ruimte. Dat vraagt om afstemming.
Subsidies
Voor bewonersinitiatieven worden steeds vaker subsidies en goedkope leningen aangeboden. Ook de gemeente Hoorn ondersteunt bewonersinitiatieven in de energietransitie. Lees hier meer over op de website van gemeente Hoorn : Gemeente Hoorn – Subsidie bewonersinitiatieven energietransitie
Zaterdag 23 september is het Burendag. Een dag waarop je met je buren iets leuks en nuttigs kunt doen. Haal…
Gemeente Hoorn biedt inwoners vanuit het Nationaal Isolatie Programma (NIP) een vergoeding en praktische hulp bij isolatie voor je koopwoning.…
Zijn zonnepanelen op mijn huis nog wel rendabel? En hoe bespaar ik slim energie? In Gluren bij Duurzame Buren krijgt…