Houd het riool schoon

voorkom wateroverlast

Bij hevige hoosbuien kan het riool zoveel water in één keer niet aan. Je straat of zelfs je huis kan overlopen. Daarom is een goed werkend riool erg belangrijk. Vochtige doekjes of vet door je wc spoelen zorgt voor problemen. Je krijgt last van verstoppingen in huis of  overstromingen in je straat. Je kan zelf bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en wc-papier.

meer groen in de wijk?

Denk aan adoptiegroen

Je kan alleen of samen met buren een stukje openbaar groen adopteren en onderhouden. Bijvoorbeeld een binnenhofje, een groenstrook bij u in de buurt. U kunt ook een geveltuin adopteren. Dat is een strook grond aan een muur of gevel die je kan beplanten.

21 maart t/m 31 oktober 2023

Doe je mee?

Ook dit jaar wipt Hoorn weer mee. We maken er deze editie een Westfriese strijd van. We strijden samen met, maar ook tegen de gemeenten Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Samen organiseren we leuke acties waarbij je je tegels kan inleveren in ruil voor een groen kadootje. Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze hier op, dan worden ze bij de Tegelteller van de gemeente Hoorn opgeteld.