Over Eline

”Als we nemen, moeten we ook geven”

Ik wil niets liever dan een bijdrage leveren aan het behoud van deze planeet en onze mooie stad. Ik was altijd al bezig met goed zorgen voor de natuur en de mensen om mij heen. Maar na mijn reizen door Azië en Afrika werd mijn motivatie sterker. Op Maleisisch Borneo zag ik oerwoud plaatsmaken voor palmolieplantages, in Cambodja reed ik langs stukken jungle die vanwege de warmte in de brand stonden en in Oeganda sprak ik mensen wie hun oogsten mislukten door te hoge temperaturen.

Ik veranderde mijn levensstijl en deze houd ik nog steeds aan. Ik probeer single use plastic zoveel mogelijk te vermijden, pak zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer, koop alleen maar tweedehands of duurzame kleding én ga met de trein op vakantie.

Reizen is één van mijn passies. Daarom richtte ik samen met een vriendin in 2019 het reisblog fairtrail.nl op. We schrijven over onze nieuwe duurzame reisavonturen en geven laagdrempelige reistips die je reis én je reisbestemming nog mooier maken.

Samen met mijn vriend woon ik in Hoorn en zijn wij stap voor stap ons huis gaan verduurzamen. We startten met een groen dak op ons dakterras, we wipten alle tegels uit onze tuin, we namen dubbel glas en we deden nog veel meer. We hebben nog steeds ambities om ons huis verder te verduurzamen. Dat gaat ons vast lukken. Ik hoop dat mijn tips jullie helpen om minder energie te gebruiken en stappen te zetten naar een duurzaam huis.