NK Tegelwippen van start! Doe je mee om Hoorn groener te maken?

Vandaag klinkt het startschot voor de landelijke actie NK Tegelwippen 2023. Gemeente Hoorn doet wederom mee. Dit jaar belooft spannend te worden want een aantal Westfriese gemeenten treffen elkaar in de strijd. Gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Medemblik en Hoorn komen in actie. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen?  

‘Ik ben blij dat Hoorn weer mee doet met het NK Tegelwippen. Ook dit jaar proberen we weer zoveel mogelijk stenen te vervangen door groen. Met verschillende groene acties motiveren we inwoners om ook aan de slag te gaan. We roepen daarom iedereen op om met ons mee te wippen voor een groenere stad’, aldus Dick Bennis wethouder Openbare ruimte en wijkzaken.

 

Grote kick-off met gratis compost en plant
Op 25 maart trappen we af met een mooie actie. Het is dan landelijke compostdag. Je kunt dan gratis compost halen en als je een tegel inlevert krijg je ook een gratis plant. Iedereen kan meedoen! Wip een tegel uit je voor-, achter of geveltuin en lever deze in voor een gratis plant. Heb je meer tegels gewipt? Je kan je tegels inleveren bij het afvalbrengstation. Vergeet je tegels niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen. Zaterdag staat we in Hoorn van 10.00 tot 13.00 uur op de volgende locaties:
Rayonpost 1     : Pelmolenpad 37

Rayonpost 2     : Roskam 1

Rayonpost 3     : IJsselweg 4

Gouden Schep, Gouden Tegel en Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Dus doe mee!

 

Hoger, groener doel
Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door groen help je bij wateroverlast omdat water beter wegstroomt. Ook zorgt meer groen voor verkoeling tijdens langdurige hitte in de zomermaanden. Steeds vaker hebben we te maken met heftige hoosbuien en langdurige droogte en hitte. Meer groen helpt hierbij én het maakt je (gevel)tuin of hofje in de buurt ook een stuk gezelliger.

 

Meer informatie

Tegelwippen

Wil je op de hoogte blijven van groene acties in Hoorn? Houd dan onze facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief. Wil je inspiratie opdoen? Ga dan naar www.nk-tegelwippen.nl.