Nagluren bij duurzame buren in Westfriesland 

De derde editie van Gluren bij Duurzame Buren heeft plaatsgevonden. De groene reporter ging op pad door Westfriesland en neemt je mee in een serie online inkijkjes in Westfriese duurzame woningen. De woningen stonden volledig in het teken van energie besparen, energie opwekken en duurzaam verwarmen. Bewoners en experts deelden al hun tips en tricks. Heb je het gemist en vind je dat eigenlijk wel jammer? Desessies zijn nu terug te zien!

Duurzame sessies
In drie themasessies ontdekte de groene reporter hoe duurzaam de Westfriese inwoner is. Hij kreeg uitleg van een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket en bezocht iedere sessie drie duurzame inwoners uit de regio. Tijdens de livesessie ging de groene reporter in gesprek met vier experts over duurzame woningbouw. Actualiteiten, slimme tips, subsidies en ervaringen; het kwam allemaal voorbij. En kijkersvragen werden direct beantwoord. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat.

Terugkijken
Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de zeven Westfriese gemeenten. Heb je de sessies gemist? En wil je alsnog ideeën opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van je eigen woning? Dan kun je ‘nagluren’ via  www.duurzaambouwloket.nl/gluren-wf.

Zelf aan de slag
Ben je geïnspireerd geraakt? En wil je weten hoe jij jouw woning kunt verduurzamen? Dan ben je bij het Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. Zij zijn hét energieloket van de gemeente en je kan terecht met al jouw vragen over de juiste stappen, duurzame maatregelen en subsidies. Stel jouw vragen telefonisch (072 – 743 39 56) of per mail (info@duurzaambouwloket.nl).