Blikjesbingo op de Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 18 maart is de Landelijke Opschoondag. CleanUp organiseert een grote opschoonactie met een blikjesbingo. Met de blikjesbingo help je mee om de stad schoon te maken en breng je in kaart welke soorten zwerfafval je oppikt. De start is op de Roode Steen om 13.30 uur. Je kan hier je blikjesbingokaart ophalen. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Samen voor een schonere stad

Met elkaar steken we de handen uit de mouwen voor een schonere stad. Vanaf de Roode Steen kun je samen of op eigen gelegenheid richting het Julianapark lopen. Er zijn een beperkt aantal materialen aanwezig maar de voorkeur gaat uit om je eigen grijper mee te nemen. Je kan een gratis grijper en vuilniszakring ophalen bij de gemeente Hoorn. CleanUp zorgt voor vuilniszakken en de afvoer van het zwerfafval na afloop van de actie.


Blikjesbingo
Onderweg van de Roode Steen naar het Julianapark verzamel je het zwerfafval wat je onderweg tegenkomt en streep je de soorten af op je bingokaart. Lever je buit en bingokaart tussen 14:30-15:00 uur bij CleanUp in het Julianapark, zij staan bij Slijs op het strandje. Als beloning krijg je een ijsje, koffie of thee van Slijs. Het ingeleverde zwerfafval wordt gesorteerd door CleanUp in het Julianapark. Geniet van je ijs en van live muziek van Kim & Peter terwijl je wacht op de resultaten.


Over CleanUp Hoorn

CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden. Het is ontstaan als burgerinitiatief waarin inwoners uit verschillende wijken in Hoorn samenwerken, ervaringen delen en acties organiseren zoals de maandelijkse CleanUp Karavaan. Meer informatie over de actie en andere acties vind je op Cleanup Hoorn – Voor een mooie stad