Groen doen op de Jongerenklimaattop Westfriesland tijdens Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseren de Westfriese gemeenten samen met jongeren de Jongerenklimaattop Westfriesland. Wel of geen windmolens in de regio? Wel of niet een auto delen of biologischer eten? De sleutel tot een duurzame en schone toekomst ligt bij jongeren en de keuzes die zij maken. Maar waarom doen jongeren dan bijna niet mee in de discussies over duurzaamheid? Dat pakken we in Westfriesland anders aan.

Jongerenklimaattop Westfriesland
Jongeren van 15 tot en met 25 jaar kunnen donderdag in gesprek gaan met bestuurders over wat zij van hun gemeenten verwachten aan duurzame acties. Er is een actief programma met stellingen, debat, presentaties en live entertainment zoals een optreden van de
Hoornse stadsdichter Levi Noë en live muziek. We hebben een prijsvraag en delen goody-bags uit. De avond wordt gratis aan jongeren aangeboden.

Fione de Vos-Janssen, wethouder duurzaamheid in Drechterland, kijkt uit naar de klimaattop: “Samen praten over duurzaamheid is ontzettend belangrijk en jongeren spelen daar een grote rol in: zij zijn dé generatie met wie we samen moeten optrekken om er voor te zorgen dat iedereen na ons net zo kan genieten van al het moois om ons heen als wij nu doen.” Ben je tussen de 15 en 25 jaar en heb je zin in een zinvol én gratis avondje uit? Meld je dan aan via https://bit.ly/3VnonIT.

Over de Nationale Klimaatweek
Een week lang komt heel Nederland in actie. De actie loopt van 31 oktober t/m 6 november. Van de thermostaat lager zetten tot vaker de fiets pakken, dit is hét moment om energie te besparen. Doe ook mee! Kijk wat jij kan doen op www.nkw2022.nl. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.